Linda werd al eerder afgeperst

Linda de Mol denkt dat zij en haar broer John er goed aan hebben gedaan de publiciteit te zoeken over de bedreigingen en afpersingen waarmee ze te maken hebben. ''Voor mijn kinderen was het een heel pittig jaar'', aldus Linda.

''Het vervelendste was dat ze het aan niemand konden uitleggen. Als ze bijvoorbeeld met de auto werden gebracht en niet op de fiets konden. Als je 14 en 17 bent, is dat heel belastend. Nu kunnen ze vertellen waarom ze dat moeten doen. Dat was ook een beetje een reden om hierover naar buiten te treden.'' Dat zei de televisiepresentatrice zondag in het praatprogramma van Eva Jinek, waar ze voor het eerst uitgebreider over de afgelopen periode vertelde.

De familie De Mol krijgt al een jaar lang geregeld afpersingsbrieven, waarin met name het gezin van Linda de Mol ernstig wordt bedreigd. John de Mol moet een groot geldbedrag betalen, anders zal Linda en haar kinderen iets overkomen.

Sinds de politie de zaak op 30 september in de openbaarheid bracht, zijn bijna 600 tips binnengekomen, zei Linda. ''Als we het stil hadden gehouden, waren er niet zoveel tips binnen gekomen'', aldus De Mol. ''Als er miljoenen ogen meekijken, voelt het een beetje beter. Ik hoop dat dit een einde krijgt.''

Linda is in het verleden vaker afgeperst. ''Maar dit keer duurde het zo lang en er waren een aantal aanknopingspunten dat de politie dacht dat het verstandig was om naar buiten te treden.'' De presentatrice blijft positief. ''De daders zijn altijd gepakt. Ik heb goede hoop dat het nu ook weer gebeurt.''

Er wordt vooral gezocht naar een man die in september bij een bakker in Blaricum taartjes bestelde voor John de Mol. Het bleek dat in de envelop die de bakker op de doos moest plakken een dreigbrief zat. Deze oudere, grijze man, van wie een compositietekening bestaat, heeft zich nog niet gemeld.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen