Linda de Mol: ‘De jaren dat mijn moeder ziek was, waren zwaar’

Linda de Mol omschrijft de jaren dat haar moeder leed aan alzheimer als 'een lange, zware kloteperiode'. Haar dood bracht echter geen verlossing.

"Nee, nee, verlost, zo voel ik het niet. We hadden het goed geregeld", zegt de presentatrice zaterdag in het AD. "De verzorging werd door professionele verpleegsters gedaan, zodat wij ons echt konden beperken tot de leuke dingen, voor zover dat nog mogelijk was. Op het laatst kon ze niks meer."

Het allermoeilijkste was volgens Linda dat haar moeder haar op een gegeven moment niet meer herkende. "Maar ik heb altijd het idee gehad dat als John of onze kinderen er waren, dat ze dat toch wel voelde, dat het vertrouwd was, dat het eigen was. Maar misschien heb ik me dit een hele periode wijsgemaakt", zegt ze.

Linda's moeder overleed in december. Haar neef Johnny de Mol was er als enige bij, toen hij over haar waakte. "Dat vind ik een fijne gedachte. Dat haar kleinzoon de laatste was die ze gezien of gevoeld heeft", aldus Linda, die net te laat was om erbij te zijn. "Maar het was goed dat Johnny er was. Ach, ze was zo dol op hem."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen