Liesbeth List

Liesbeth List op 80e geboortedag herdacht met cd

Op de dag dat Liesbeth List 80 jaar zou zijn geworden, 12 december aanstaande, wordt de zangeres herdacht met een bijzonder album. Haar dochter, Elisah Baijens, is de archieven ingedoken en heeft met List-archivaris Paul Pestman een cd samengesteld vol met door List gezongen live-uitvoeringen van liederen van Jacques Brel.

De opnames zijn afkomstig uit het privé-archief van List en zijn door de jaren heen gemaakt tijdens concerten en liveoptredens. Deze opnames zijn niet eerder uitgebracht. Van de cd met de naam Paarlen van dauw verschijnt begin december een oplage van slechts 300 exemplaren.

Daarnaast wordt er komend jaar iedere maand een niet eerder uitgebrachte opname van List vrijgegeven als single. Op de geboortedag van de grande dame van het Nederlandse chanson komt als eerste het lied Tu as le coeur qui change uit 1968 beschikbaar. Ook zal er op haar 80e geboortedag nog op een andere manier bij het leven en de carrière van List worden stilgestaan. Details daarover worden later bekendgemaakt.