Lied Gers Pardoel voor KWF Kankerbestrijding

Gers Pardoel (32) geeft de opbrengst van zijn nieuwe nummer Dankbaarheid aan KWF Kankerbestrijding. In het maandag uitgebrachte lied uit de rapper zijn dankbaarheid voor zijn vader, die hem alleen moest opvoeden na de dood van zijn moeder. Zij overleed op zijn zeventiende aan kanker.

 

'Nadat mijn moeder was overleden, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader', vertelt Gers. 'Ze was mijn basis. Ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze!' In de periode na haar overlijden volgden er aardig wat woordenwisselingen met zijn vader.

Later besefte Gers pas hoe heftig die tijd was voor zijn vader. 'Hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem nu ontzettend dankbaar.' Toen zijn vader een hartaanval kreeg, werd dat gevoel versterkt. 'Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is.' Toen zijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd.

Bedankverhaal

Gers roept iedereen op om uit te spreken wie zij dankbaar zijn. 'Ik denk dat het belangrijk is om dat te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn.' Via de Facebookpagina van KWF Kankerbestrijding kunnen mensen hun bedankverhaal delen. Hieruit worden twintig personen geselecteerd voor een ontmoeting met de rapper. Op 22 januari is Gers te zien in de tv-show Sta Op Tegen Kanker, die live wordt uitgezonden op Nederland 1. 'Ik geloof dat er een dag komt dat kanker te genezen is', aldus een positieve Gers. 'We gaan de goede kant op: in 1949 was er 25 procent overlevingskans (na vijf jaar), nu is dat 61 procent!' Gers vindt het fijn dat hij zijn steentje kan bijdragen aan de strijd tegen de ziekte met dit nummer.