Leontine Borsato is moeder

Leontine Borsato staat vooral bekend als actrice en natuurlijk de rots in de branding achter haar man, zanger Marco Borsato. Toch voelt de societyprinses zich bovenal moeder. "Als je alles weglaat ben ik vooral mama", aldus Leontine in De Telegraaf.

Leontine heeft drie kinderen met haar man Marco, Luca (10), Jenna (6) en Jada (5). Naast haar werk als actrice en haar taken als vrouw van en moeder is de mooie dame ook betrokken bij de hulporganisatie Memisa. Deze instelling vraagt aandacht voor moeders in moeilijke omstandigheden. Voor haar werk voor deze stichting reisde de veertiger onlangs af naar Kameroen. De moeder van drie geeft toe dat het af en toe best even slikken was te zien onder welke omstandigheden sommige mensen daar leven. “In dat land ontmoette ik een meisje van drie dat minder woog dan het geboortegewicht van Luca”, vertelt ze. “Haar moeder was heel snel gestopt met het geven van borstvoeding, omdat ze weer zwanger was geraakt. Zij wilde haar ongeboren baby niet tekort doen, en daar leed het oudere meisje onder”, aldus mevrouw Borsato.  

De reis heeft haar doen inzien hoe fijn haar eigen leven in Nederland is. “Daarom zit ik zo goed in mijn vel. Wij hebben geluk omdat ons wiegje hier stond. Daar praat ik veel met mijn zoontje Luca over: dat er leeftijdsgenootjes zijn, die te weinig te eten hebben”, aldus mevrouw Borsato.