Placeholder

Leonardo DiCaprio trekt rampspoed aan

In veel van zijn filmrollen hangt het leven van Leonardo DiCaprio aan een zijden draadje, maar ook in het echte leven loopt het net iets te vaak maar op het nippertje goed af. "Als een kat negen levens had, denk ik dat ik er wel een paar heb gebruikt", vertelt de acteur en klimaatactivist.

Zo ging het bijvoorbeeld bijna mis toen Leonardo zo'n twee jaar geleden ging duiken in Zuid-Afrika. "Een grote witte haai sprong in mijn kooi", zo herinnert hij het incident. "Zijn halve lichaam zat in de kooi en hij hapte naar me. Ik liet me op de bodem vallen en ging plat liggen. De duikers lieten me weten dat ze zoiets in dertig jaar nog nooit hadden meegemaakt." Dat vertelt hij aan Wired.

Zijn leven leek ook even tot een einde te komen toen een parachute niet op het geplande moment open ging tijdens het skydiven. "Ik dacht dat we te pletter zouden gaan vallen." Maar ook als hij niet zelf het gevaar opzoekt gaat het wel eens mis, zoals in een vliegtuig. "Ik zat in de businessclass en een motor ontplofte recht voor mijn ogen." De noodlanding ging gelukkig goed. Zijn reputatie maakt het wel steeds lastiger om vrienden te vinden die mee willen gaan op zijn volgende wilde reis. "Ik ben de persoon met wie ze als laatste een extreem avontuur willen beleven omdat rampspoed altijd net iets te dichtbij komt als ik er ben."