Lea Michele dankbaar voor steun Kate Hudson

Lea Michele heeft een bijzonder heftig jaar achter de rug. Haar vriend Cory Monteith overleed in juli aan een overdosis heroïne en alcohol. Maar intussen gaat het aardig met haar. "Ik heb zoveel fijne en lieve mensen om me heen gehad", zei de actrice in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Tijdens het gesprek benadrukt Lea dat ze veel heeft gehad aan de steun van haar ouders en aan die van actrice Kate Hudson. Lea wilde even niet in haar eigen huis zijn, omdat ze daar met te veel herinneringen te maken kreeg en omdat de paparazzi voor haar deur kampeerden. Daarom leende Hudson haar tijdelijk haar huis. "Het was heel fijn een veilige plek te hebben waar ik alles kon verwerken. Ik ben haar heel dankbaar."

Vlak na het verlies van haar vriend Cory, die tevens haar collega was in de populaire serie Glee, ging ze weer aan het werk. "Mensen begrijpen niet dat naar je werk gaan niet zwaarder is dan thuis zitten. Het verlies neem je altijd met je mee: iedere dag, op goede momenten en op mindere dagen", aldus Lea. "Ik was liever op mijn werk, bij de mensen van wie ik hou en die hetzelfde meemaakten. Ik voel me daar heel veilig, ze zijn als familie voor me."

Michele zegt dat ze nog niet over het verlies heen is. "Het is nog maar een paar maanden geleden, maar ik doe mijn best voor hem. Want ik weet dat hij dat gewild had."