Laurentien praat met kinderen over klimaat

Prinses Laurentien heeft een bijdrage geleverd aan de Kids Climate Conference 2013. Ze leidde tijdens het evenement in de buurt van Nijmegen een inspiratiesessie tussen de aanwezige kinderen en mensen uit het bedrijfsleven.

Laurentien was bij de junior-klimaattop namens haar stichting Missing Chapter Foundation, een organisatie die verbindingen legt tussen de onbevangen vragen van kinderen en de mindset en acties van volwassenen rondom de bezorgdheid over en zorg voor de toekomst van onze planeet. De prinses nam actief deel aan het programma.

Voor het evenement in Heijen is een deel van het Heijderbos ingericht als klimaatkamp, waar de kinderen een weekend lang worden uitgenodigd na te denken over nogal zware onderwerpen als recycling, duurzame energie, grondstoffen en voeding. Het is de bedoeling dat ze nieuwe oplossingen zoeken voor alle grote wereldproblemen.

De beste ideeën worden gebundeld in een boek. Na afloop van de Kids Climate Conference 2013 wordt dat boek aangeboden aan de Tweede Kamer. Hopelijk leidt dat tot nieuwe, milieubewuste initatieven.