×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lange Frans onder vuur om Instagram-post over LHBTQI-gemeenschap

Lange Frans onder vuur om Instagram-post over LHBTQI-gemeenschap
8.08.2019 -

Rapper Lange Frans ligt opnieuw onder vuur. Dit keer niet om zijn keuze in protegés, maar om een Instagram-post die veel mensen lazen als homofoob. In het bericht wordt gesuggereerd dat de LHBTQI-beweging pedofilie zou normaliseren.


Het plaatje is een verwijzing naar de mythe van het Trojaanse paard. Daarbij schreef de rapper ‘Mood.’. Bij veel volgers schiet het bericht het verkeerde keelgat in. Zo wordt hij in reacties ‘homofoob misbaksel’ en ‘mafkees’ genoemd, en wordt hij beschuldigd van ‘het meewerken aan anti-LGBT-propaganda’. Ook zijn er mensen die het voor hem opnemen: ‘Blij dat je de waarheid ziet, waren er maar meer mensen zoals jou,’ laat een volger weten.

De rapper heeft de omstreden post op Instagram inmiddels verwijderd. Eerder kwam hij in opspraak door zijn samenwerking met rapper Anne Frank, waardoor mensen hem beschuldigden van antisemitisme, en zijn vriendschap met crimineel Willem Holleeder.

Beeld: Shownieuws / screenshot Instagram Lange Frans