Laatste Moeder Ik Wil Bij De Revue

Het doek is gevallen voor de musical Moeder, ik wil bij de revue. De laatste en 320e voorstelling was zondag te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Jon van Eerd en Simone Kleinsma sloten het theaterseizoen af. Ze lieten als John en Riet Hoogendoorn nog eenmaal de hoogtijdagen van de revue uit de jaren vijftig herleven. Het stuk was sinds september vorig jaar in Utrecht te zien en was gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van omroep Max over een broer en zus die in de jaren vijftig een revuegezelschap leidden.

Moeder, ik wil bij de revue werd in januari onderscheiden met vijf Musical Awards. Simone Kleinsma won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. In mei ontving ze ook nog de Johan Kaart Prijs. Jon van Eerd won in januari de Johnny Kraaijkamp Award, oftewel de prijs voor beste mannelijke hoofdrol. Zaterdag won hij de Musicalworld Award 2015 voor zijn rol.

De volgende grote musical die in het Beatrix Theater te zien zal zijn, is The Bodyguard. Deze gaat zondag 27 september in première.