Laat werken werd Paul Witteman te veel

Pauw & Witteman is sinds 2 weken niet meer elke dag live op televisie. Dat bevestigde een woordvoerster van de VARA dinsdag na een bericht op NU.nl.

De talkshow wordt in principe een uur eerder opgenomen, behalve als de actualiteit vraagt om een live-uitzending, zoals vorige week donderdag bij het Europadebat en vanavond met het Eurovisiesongfestival. De omroep heeft dit niet eerder naar buiten gebracht omdat volgens de zegsvrouw per dag wordt bekeken of de uitzending live is of niet.
"Zoals Paul Witteman zelf al aangaf bij het aankondigen van het einde van Pauw & Witteman, ging het nachtbraken dat gepaard gaat met het maken van een late night hem niet in de koude kleren zitten. In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen'', luidt de reactie van de omroep.
Vorige maand werd bekend dat presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman na dit seizoen stoppen met hun succesvolle praatprogramma op Nederland 1. De laatste uitzending is op vrijdag 23 mei. De mannen komen na de zomer terug met ieder een eigen programma. Pauw & Witteman was 8 jaar lang op tv.