Kritiek op relatie raakt Erik van der Hoff

Erik van der Hoff heeft het geluk in de liefde gevonden met zijn nieuwe en jongere vriendin Maartje, met wie hij een jaar een relatie heeft zoals te lezen is in de Weekend van deze week. De House Rules Holland-presentator dat hij gelukkig is met haar, maar dat hij wel geraakt wordt door de kritiek op hun leeftijdsverschil.

"Mijn huwelijk zat op een dood spoor, ik was al een tijdje zoekende en dacht: Wat moet ik met mijn leven? Misschien word ik – als oude man – ooit nog eens verliefd. Ik weet nog heel goed wat het eerste was dat ik tegen haar zei: ik zal nooit een vriendin jonger dan 37 nemen. Dat is zo cliché. Zij was toen 33. En toch gebeurde het tussen ons toen we contact bleven houden."

Kritiek op het leeftijdsverschil steekt de 52-jarige Van der Hoff wel. "Op Twitter lees ik: je bent een lul. En: je loopt je lul achterna. Die kritiek steekt. Mensen kennen mij helemaal niet. Weten niet hoelang ik me al eenzaam en alleen heb gevoeld op het gebied van relaties."

Toch beschouwt hij hun relatie niet als een cliché: "Maartje heeft enorm veel bagage en kan zich prima verplaatsen in anderen. Maar de combinatie oudere man en jongere vrouw is makkelijk om op te schieten, dat weet ik. Toch trek ik het mij aan, ik ben nou eenmaal een pleaser. Wil het liefst iedereen de situatie uit gaan leggen. Dat moet ik afleren, maar dat is moeilijk.''

Lees ook: Erik van der Hoff ligt in scheiding

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen