×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koos Alberts overleden

Koos Alberts overleden
28.09.2018 -

Koos Alberts is overleden. Dat meldt zijn vrouw Joke op de website van Koos. In juli werd bekend dat Koos ernstig ziek was. De zanger onderging de laatste maanden een chemokuur en er werden enkele kwaadaardige tumoren uit zijn blaas verwijderd. Na een laatste operatie, twee weken geleden, traden complicaties op, waarna artsen de zanger enkele dagen in slaap hielden.


Joke schrijft op de website vrijdagmiddag: 'Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller, allerliefste Koos. Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen.'

Joke sluit het bericht af met: 'Dankbaar voor de grote liefde die we van hem mochten ontvangen en trots op de sportman en artiest die hij in hart en nieren was. Liefs Joke'

Koos Alberts brak in de jaren '80 door met zijn eerste hit Ik Verscheurde Je Foto. In 1987 nam zijn leven een dramatische wending, toen hij midden in de nacht in slaap viel achter het stuur en zeer ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk. Na een lange revalidatie wist Koos zich toch weer terug te vechten, en vanaf 1989 was Koos weer op televisie te bewonderen. In 2000 werd Koos benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit jaar was hij nog te gast bij de Toppers in de Johan Cruijff ArenA, waar hij samen met andere Nederlandstalige artiesten optrad.

Koos Alberts is 71 jaar geworden.