×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koos Alberts doneerde zijn hoornvlies

Koos Alberts doneerde zijn hoornvlies
16.09.2019 -

De hit Zijn Het Je Ogen heeft voor de familie van Koos Alberts een totaal andere betekenis gekregen na de dood van de volkszanger. Koos doneerde zijn hoornvlies, schrijft zijn dochter Christa Krommenhoek in het boek De Kracht Van Liefde, dat volgende week vrijdag verschijnt.


’Ergens in Nederland loopt iemand rond met een vernieuwde, prachtige blik op de wereld,’ aldus de dochter van de vorig jaar overleden Koos. ‘Zijn grote hit Zijn Het Je Ogen krijgt hierdoor voor ons een extra mooie betekenis.’

Koos Alberts wilde volgens zijn dochter niets liever dan al zijn organen doneren. Dat was vanwege de blaaskanker waaraan hij stierf niet mogelijk. Wel kon hij een deel van zijn ogen afstaan.

De orgaandonatie zorgde in aanloop naar de uitvaart van Koos voor een moment met een lach en een traan. In De kracht van liefde schrijft Christa over hoe ze met haar moeder Joke kleding voor Koos uitzoekt voor zijn uitvaart. Een helblauwe trui krijgt Christa’s voorkeur, want die ’past beter bij zijn ogen.’ Volgens Joke maakt dat echter niet uit. ’Hij heeft geen ogen meer schat, die heeft hij gedoneerd.’