×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koninklijk gezin verhuisd naar Huis ten Bosch

Koninklijk gezin verhuisd naar Huis ten Bosch
13.01.2019 -

De koninklijke standaard wappert weer op Paleis Huis ten Bosch. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters hebben zondag officieel hun intrek genomen in het paleis, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Het koninklijk gezin woonde sinds 2003 op De Eikenhorst in Wassenaar.


In de afgelopen weken werden alle spullen van Willem-Alexander en Máxima naar hun nieuwe onderkomen verplaatst. Erg ver hoeven de dozensjouwers niet te rijden. Huis ten Bosch ligt slechts zes kilometer verder dan de villa in Wassenaar.

Tot 2014 woonde prinses Beatrix, eerst nog als koningin, op Huis ten Bosch. Het paleis dichtbij het Haagse Malieveld is daarna ingrijpend gerenoveerd. 'Het is een van de drie paleizen die door de staat ter beschikking zijn gesteld aan het staatshoofd. Huis ten Bosch wordt gebruikt als woonpaleis en voor representatieve doeleinden zoals officiële ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders', aldus de RVD.

De renovatie is nog niet helemaal af. Komende maanden vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat deze in het voorjaar klaar zijn. De kosten van de renovatie van het paleis vielen aanmerkelijk hoger (63 miljoen euro) uit dan aanvankelijk werd verwacht (35 miljoen).

Voor de prinsessen verandert er niet veel. Behalve dat ze een nieuwe kamer krijgen kunnen ze gewoon naar dezelfde school. Amalia en Alexia komen zelfs dichter bij het Sorghvliet gymnasium te wonen en voor Ariane wordt de afstand naar de Bloemcampschool in Wassenaar niet veel groter.