×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningspaar toont medeleven met Sulawesi

Koningspaar toont medeleven met Sulawesi
30.09.2018 -

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in een officiële reactie op de natuurramp op het Indonesische eiland Sulawesi hun medeleven betoond.


'De verwoestende gevolgen van de aardbeving op Sulawesi en de tsunami daarna worden steeds duidelijker. Het natuurgeweld heeft veel slachtoffers geëist. Wij leven mee met de getroffen families en zijn in gedachten bij hen. Allen die te midden van deze ontreddering hulp bieden aan de mensen die in nood zijn, wensen wij kracht toe' , aldus de verklaring van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zondagmiddag.

Het aantal doden dat is gevallen bij de ramp is zondag de achthonderd overstegen. De autoriteiten meldden dat er al 832 doden zijn geteld. Het getal is slechts voorlopig, gevreesd wordt voor meer slachtoffers. De meeste doden vielen als gevolg van de tsunami. Ook zijn zeker vijfhonderd gewonden gevallen.