×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningshuis deelt ter gelegenheid van Dierendag foto van prins Claus met hond Joris

Koningshuis deelt ter gelegenheid van Dierendag foto van prins Claus met hond Joris
4.10.2018 -

Het Koninklijk Huis grijpt donderdag dierendag aan voor het publiceren van een foto uit juni 1966, waarop prins Claus in zijn auto wordt begroet door golden retriever Joris op Kasteel Drakensteyn.


'Joris woonde vanaf 1964 met prinses Beatrix in Lage Vuursche en maakte in de jaren daarna ook kennis met prins Claus, prins Willem-Alexander, prins Friso en prins Constantijn', schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst bij de foto uit het archief. De foto levert duizenden likes op.

Joris is een beroemdheid. Het was de hond waarmee Beatrix en de toen nog volslagen onbekende Claus aan het wandelen waren toen ze door fotograaf John de Rooy werden betrapt waardoor heel de wereld op de hoogte kwam van hun romance.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op