×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Silvia viert 75e verjaardag groots

Koningin Silvia viert 75e verjaardag groots
20.11.2018 -

De 75e verjaardag van de Zweedse koningin Silvia wordt in december voorafgaande aan haar geboortedag, zondag 23 december, op meerdere dagen gevierd. Dit meldt het Zweeds hof.


Dinsdag 18 december wordt voor de jarige koningin in het Oscar Theater in Stockholm een seminar georganiseerd. Het seminar staat in het teken van de stichtingen op het gebied van kinderrechten, drugspreventie en dementiezorg, die de Zweedse koningin een arm hart toedraagt.

Woensdag 19 december volgt een receptie in het Koninklijk Paleis. Daar krijgen vertegenwoordigers van Zweedse organisaties de gelegenheid de vorstin te feliciteren. Burgers krijgen de kans om hun vorstin geluk te wensen in een felicitatieregister.

Twee jaar geleden was het geen groot feest op Silvia's verjaardag. De koningin werd op op haar verjaardag ter observatie opgenomen in het ziekenhuis omdat ze duizelig was en last had van een verkoudheid. Twee dagen later mocht ze weer naar huis.