×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Elizabeth leeft mee met bosbranden VS

Koningin Elizabeth leeft mee met bosbranden VS
18.11.2018 -

Koningin Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip leven erg mee met de slachtoffers en nabestaanden van de bosbranden in de Amerikaanse staat Californië. Dit laat de Britse koningin dit weekend weten in een persoonlijke boodschap aan de Amerikaanse president Donald Trump.


'Prins Philip en ik betuigen ons diepste medeleven met de inwoners van Californië die lijden onder de verwoestende branden', schrijft Elizabeth aan Trump, die ze in juli ontving op Windsor Castle. 'Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers en iedereen die hun huizen of vorm van levensonderhoud zijn verloren.' Elizabeth prijst daarnaast de Amerikaanse hulpdiensten en vrijwilligers voor hun moed en toewijding.

Trump bezocht het rampgebied zaterdag. De branden die vorige week uitbraken hebben een gigantische schade aangericht in Californië. Alleen al in het noorden kon het vuur zich over een oppervlakte van bijna 60.000 hectare verspreiden. Volgens het brandweerkorps van Californië is nu meer dan de helft daarvan bedwongen. Tot nu toe zijn zeker 76 doden gevallen. Meer dan duizend mensen worden nog steeds vermist.