×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koningin Elizabeth krijgt Theresa May te logeren

9.09.2018 -

Koningin Elizabeth heeft dit weekeinde in haar vakantieverblijf Balmoral in Schotland premier Theresa May en haar man Philip te logeren gekregen. De premier en haar echtgenoot werden zondagmorgen gezien bij Crathie Kirk, waar zij net als de koningin, prins Charles en Camilla naar de kerkdienst gingen.


Een logeerpartij van de 'Prime Minister' behoort tot de vaste tradities van de koninklijke vakantie in Schotland die bijna twee maanden in beslag neemt. Maar de eerste ministers kijken er niet altijd naar uit. Volgens een koninklijke biograaf vond Margaret Thatcher het een reis naar het 'vagevuur'.

Tony Blair omschreef de weekends als 'een levendige combinatie van het intrigerende, het surreële en het uiterst gekke'. De fikse borrels 'met de kracht van echte raketbrandstof' maakten het gemakkelijker om te ontspannen.

Echtgenote Cherie onthulde in haar boek Speaking For Myself dat hun zoontje Leo op Balmoral was verwekt. Dit omdat Cherie haar 'anticonceptie spullen' ('contraceptive equipment') niet mee had durven nemen uit schaamte omdat de paleisstaf volgens haar gevraagd of ongevraagd de koffer én toilettas uitpakte.