×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Koning Filip: Houd vertrouwen in onszelf

22.03.2016 -

De Belgische koning Filip heeft de Belgen oproepen vertrouwen te houden in henzelf. "Tegenover wat ons bedreigt, zullen we samen met vastberadenheid, met kalmte en waardigheid blijven reageren. Laten we vertrouwen houden in onszelf. Dit vertrouwen is onze kracht.''


Filip gaf een korte persverklaring voor de Belgische televisie naar aanleiding van de bloedige en dodelijke aanslagen op het Brussels vliegveld en een metrostation.

"22 maart zal nooit meer een dag zijn als een andere'', zei Filip. "Heel ons land draagt de pijn mee van de levens die zijn gebroken en de diepe wonden die zijn geslagen.'' Hij sprak zijn medeleven uit, ook namens zijn vrouw koningin Mathilde.

De koning zei dankbaar te zijn voor de veiligheids- en hulpdiensten en ,,allen die spontaan hulp aanbieden''.