Kindermeisje niet mishandeld door Maxima

Prinses Maxima heeft Hansje Görtz niet mishandeld. Het voormalige kindermeisje van de Nederlandse prinsjes liep opeens rond met een blauw oog, wat voor sommige media genoeg was om rond te bazuinen dat Maxima haar geslagen zou hebben.  

Nu blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Het kindermeisje was gestoken door een horzel, net boven haar oog. Maar omdat ze allergisch was voor het gif in de angel, zwol haar oog onmiddelijk op. Hierdoor leek het alsof ze geslagen was.

Toch waren de geruchten over een mishandeling reden voor Görtz om ontslag te nemen bij de koninklijke familie. Na 2,5 jaar was dat voor haar de spreekwoordelijke druppel. Ook zou het kindermeisje steeds minder tegen de constante beveiliging van de kinderen kunnen.

Wel reageerde de 29-jarige Görtz in het AD op vragen over de koninklijke familie. Ze vond het een “gewone familie en een heel leuk gezien. Tuurlijk je ziet ze vaak op tv, maar in het echt leer je ze pas goed kennen. Het zijn gewone ouders die echt met hun kinderen bezig zijn”, aldus het voormalige kindermeisje.