Kinderen Robin Williams eren hun vader

De kinderen van Robin Williams en Billy Crystal hebben nogmaals een eerbetoon gegeven aan de onlangs overleden acteur. Bij een World Series-wedstrijd van de San Francisco Giants mocht het viertal zondag de eerste worp nemen.

"We zijn vereerd om hier een eerbetoon aan onze vader te mogen betuigen, aan iemand die hield van zijn thuisstad en vooral van The Giants", zo melden de kinderen van Robin Williams in een statement via de honkbalclub. Zoon Zak Williams mocht als ceremoniële eerste pitch van de wedstrijd de bal gooien naar Billy Crystal, een goede vriend van Robin Williams die tijdens de uitreiking van de Emmy Awards een veelgeprezen speech gaf ter herdenking van de acteur.

Zak oogde enthousiast toen hij de worp mocht nemen, terwijl Zelda en Cody Williams toekeken. "Het is surreëel dat we de eerste bal mogen gooien naar de beste vriend van onze vader. We kunnen geen betere manier bedenken om mijn vader te herdenken", zeggen Robins kinderen. Alledrie waren ze te zien in shirts van de Giants met hun achternaam erop.

Ter herdenking werd er ook nog een moment stilte in acht genomen in het stadion dat Robin Williams regelmatig bezocht. Op 11 augustus pleegde de populaire komedieacteur zelfmoord.