‘Kinderen Barbie voorlopig naar Michael’

Angelina (6) en Milano (3), de kinderen van voormalig realitysterren Samantha 'Barbie' de Jong en Michael van der Plas, worden voorlopig bij hun vader ondergebracht. Dat heeft de kinderrechter donderdag achter gesloten deuren besloten.

De maatregel geldt voor drie maanden. Eind oktober wordt opnieuw naar de situatie gekeken. 'Deze zaak kent alleen maar verliezers, maar dit is wel het beste', reageert Michael tegenover een ochtendkrant. 'Milano zal binnenkort met mij meegaan naar Spanje en Angelina blijft bij mijn moeder. Dat is zo afgesproken. Samantha zal zich in Schotland laten behandelen en ik hoop echt dat ze daar opknapt. Voor onze kinderen is het belangrijk dat ze hun oude moeder weer terugkrijgen.'

Samantha wordt momenteel behandeld nadat ze vorige week naar verluidt opnieuw een zelfmoordpoging deed. Michael, die een club heeft in Spanje, stelde eerder deze week dat de kinderen op deze manier niet bij hun moeder kunnen blijven. Hij vond dat Samantha haar kinderen in gevaar brengt en nam een advocaat in de arm.

De rechtbank in Den Haag wilde de uitspraak van de kinderrechter bevestigen noch ontkennen. Michael was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen