Kim van Kooten miste haar kinderen

Het gezin gaat voor alles voor schrijfster en actrice Kim van Kooten . "Hoe graag ik ook werk, ik vind het soms moeilijk om van huis te zijn. Voor Hollands hoop zat ik vijf weken in Groningen. Ik heb vaak gedacht: zit ik hier, met nepkinderen, terwijl ik mijn eigen kinderen zo mis. Waarom doe ik dit?"

 "Bij mij zijn er altijd twee tegenstrijdige krachten. Aan de ene kant ga ik op in mijn werk en aan de andere kant is er die allesomvattende liefde voor de kinderen voor wie ik thuis de beste en de leukste en de liefste wil zijn", vertelt Kim in Volkskrant Magazine. Ze is nu dertien jaar samen met haar man, acteur Jacob Derwig. Samen hebben ze twee kinderen. "Juist omdat we zo'n superdruk leven leiden, moet het thuis rustig en overzichtelijk en veilig zijn. We laten zo min mogelijk prikkels toe van buitenaf. Dat kan niet anders met dit werk."

"Ik ben niet de bibliotheekmoeder op school, niet de moeder die de luizen kamt, ik teken niet als eerste in voor het kerstdiner. Zelfs de klassenborrel missen we altijd. Die ene avond die we samen hebben, wil ik thuis zijn. We zien elkaar al zo weinig, dus dat beschermen we erg. Daar betaal je een sociale prijs voor. Ik hoop maar dat de andere moeders me niet haten."