Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij scoort controversiële rol in The Passion

Kim-Lian van der Meij heeft een wel heel bijzondere rol te pakken in The Passion. Ze speelt de hoofdrol van Maria Magdalena, die haar debuut maakt in het live-paasverhaal.

De 41-jarige presentatrice vindt het “erg bijzonder” dat de in het bijbelverhaal ondergeschikt gemaakte Maria Magdalena dan eindelijk een rol krijgt in het KRO-NCRV spektakel. “Ik voel me vereerd om als eerste actrice in de geschiedenis van The Passion, haar gestalte te gaan geven”, zegt Kim-Lian over haar nieuwe rol.

Over Maria Magdalena is weinig bekend en er wordt weinig over haar geschreven. Ze werd vaak weggezet als prostituee en de vrouw die de voeten en het hoofd van Jezus zalfde om zo van haar zonden af te komen. Het negatief optekenen van Maria Magdalena is wat Kim-Lian betreft onterecht. “Maria Magdalena is iemand waarover vele verhalen bestaan. Eeuwenlang is ze weggecijferd, onterecht gebrandmerkt als prostituee, of zelfs verbannen uit de verhalen, maar haar impact was groot. Ik hoop kijkers te inspireren met deze krachtige vrouw en dat ze zich in haar zullen herkennen, zoals ik mijzelf ook in haar herken.”

Ook Soy Kroon, Noortje Herlaar en Dennis Weening te zien

De twaalfde editie van The Passion is op 14 april, Witte Donderdag, om 20.30 uur te zien vanuit Doetinchem. Eerder werd bekendgemaakt dat Soy Kroon (Jezus), Noortje Herlaar (Maria), Dennis Weening (Judas), Thomas Cammaert (Petrus), Sabri Saad El Hamus (Pilatus) en Sosha Duysker (Verslaggever) rollen spelen in het paasverhaal.