Placeholder

Kim Kötter met haar hoofd in de wolken

Kim Kötter was gevraagd om tijdens de viering van 200 Jaar Koninkrijk zaterdag in Maastricht een modeshow te leiden. Daarbij had ze een ontmoeting met Koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Op Facebook doet ze daar uitgebreid en uiterst openhartig verslag van. ‘Onze koning is echt grappig,’ vertelt ze.

De voormalige Miss Universe Nederland had de leiding over de modellen die creaties showden van Peter George d’Angelino Tap, die zich had laten inspireren door vlaggen, symbolen en heraldiek van de Europese landen.

‘Ik werd uitgenodigd door de hofdame en de adjudant van het koningspaar,’ legt Kim uit. ‘Mevrouw Kötter, zou u met ons mee willen lopen? Het koningspaar zou u graag willen ontmoeten. Ze zijn erg onder de indruk. Que? Zij mij? Ik was van slag zoals je kunt begrijpen.’

Kim was erg onder de indruk van de ontmoeting. ‘Ze waren zo lief en geïnteresseerd! Onze koning is echt grappig ook. Heel leuk met ze gepraat! Ze zijn groot trouwens! Máxima is, zoals ik al dacht, zo prachtig in het echt!Willem Alexander was lekker gebruind en zag er ook goed uit! En Mathilde van België, zij geeft bijna licht. Wist niet dat ze zo mooi was. Heel vriendelijk ook.

Ik zei dat ik me afvroeg toen ik onze koning op het beeldscherm zag of het voor hem wel leuk was om te kijken naar de modeshow of dat het een soort van moetje voor zijn vrouw was. 

Hij antwoordde lachend en zei: ‘Ik heb veel minder verstand van mode dan u en dan mijn vrouw, maar ik heb enorm genoten van de show, prachtige gewaden, mooie verhalen verwerkt in de gewaden (hij wist ze allemaal!) en mooie make up en kapsels.

Tot Kim’s verbazing wist ons koningspaar zelfs de naam van haar vriend Jaap. ‘Ik durfde niet van het protocol af te wijken en ze om een foto te vragen. Ik voelde me net het meisje in de film: Princess Diaries. Van plattelandsmeisje tot prinses! Hihi!’