Kidman: liefde belangrijker dan carrière

Als het echt zou moeten, dan is Nicole Kidman bereid om haar acteerwerk op te geven voor de liefde. Maar dat zou geen gemakkelijke opgave zijn, zo vertelt ze in Metro.

Anders dan haar personage in Grace of Monaco, waarin ze de titelrol van de voormalig Hollywoodster en prinses vertolkt, heeft de Oscarwinnares gelukkig nog nooit voor die keuze gestaan. ''Maar ik zou het wel doen, denk ik. Ik zou er overigens wel heel hard over na moeten denken, ik zou toch wel hopen dat ik meer kan doen dan alleen een gezin onderhouden. Maar liefde is wel een kernemotie in mijn leven.''

De actrice weet maar al te goed hoe het voelt als die emotie ontbreekt. "Ik heb wel eens zonder gezeten, ik weet hoe het voelt. En dat is heel erg. Toen ik de Oscar won, ging ik naar huis waar niemand op mij wachtte die mij lief had." Dat was naar eigen zeggen Kidmans meest intense, eenzame periode in haar leven.

"Het is heel vreemd: mijn grootste artistieke hoogtepunten vielen samen met mijn grootste persoonlijke dieptepunten. En dat gold ook omgekeerd. Ik hoop dat ik dat nog eens allebei tegelijk mag meemaken."