×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerk bemiddelt voor vrijlating Derk Bolt

21.06.2017 -

De katholieke kerk in Colombia gaat bemiddelen voor de vrijlating van de programmamakers Derk Bolt en Eugenio Follender. Dat melden de krant El Tiempo en diverse andere media in het Zuid-Amerikaanse land. De Nederlanders worden vermoedelijk door de guerrillabeweging ELN vastgehouden.


De Nederlanders zitten vast op het grondgebied van de gemeente El Tarra in de provincie Noord-Santander, in de buurt van de grens met Venezuela. Het gebied wordt als onveilig betiteld door de aanwezigheid van meerdere gewapende groepen, waaronder het ELN.

Pastoor Víctor Hugo Peña van de in de buurt van El Tarra gelegen gemeente Tibú verklaarde aan Caracol Radio dat respect moet worden getoond voor het werk van Bolt en Follender. Zij waren voor het programma Spoorloos op zoek naar een ouder van een Colombiaans meisje dat is geadopteerd door Nederlanders.