×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Keith Bakker blijft voorlopig in de cel

Keith Bakker blijft voorlopig in de cel
3.10.2019 -

Voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker blijft de komende twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag beslist, op verzoek van het Openbaar Ministerie. Bakker wordt verdacht van het plegen van een zedendelict met een minderjarige.


Keith Bakker (58) meldde zich dinsdag bij de politie in Amsterdam, nadat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan. Volgens Bakker gaat het om een vrouw met wie hij een relatie heeft gehad. Zij zou de oppas van zijn kinderen zijn geweest en 18 jaar oud zijn geweest toen de relatie begon. Volgens het OM was de vrouw minderjarig tijdens een deel van de periode die in de voorlopige aanklacht is opgenomen (mei 2016 tot augustus 2018).

Zeven jaar geleden werd Bakker veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van een aantal meisjes en jonge vrouwen. Hij werkte als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veelvuldig op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren.

Bakker zou ook worden verweten dat hij het door de rechter opgelegde beroepsverbod heeft overtreden. Hij mocht tien jaar lang niet actief zijn als hulpverlener.