Kees wil samenwerken met Carice

Met de film Pak Van Mijn Hart speelt regisseur Kees van Nieuwkerk handig in op de actuele zwartepietendiscussie. Volgens de zoon van presentator Mathijs van Nieuwkerk kon dat ook niet anders. "Als je een actuele film over Sinterklaas maakt, kun je die zwartepietendiscussie natuurlijk niet verloochenen", zegt hij.

Hij vervolgt: "Ik vind het een moeilijk verhaal. Dat dit nu bijna op leven en dood wordt uitgevochten, vind ik jammer. Ik hoop dat mijn film een beetje bijdraagt tot de verbroedering over dit onderwerp. Het is belangrijk dat we lief voor elkaar blijven en elkaar dingen gunnen."

In de romantische komedie Pak van mijn hart neemt Sinterklaas een belangrijke plaats in. Zijn strijd met de Kerstman, die met veel bombarie in Nederland door een colamerk wordt geïntroduceerd, drijft een wig tussen twee broers (Benja Bruijning en Fedja van Huêt). Beiden spelen een kindervriend, de een als sint en de ander als macho-kerstman. Wat ook niet meehelpt, is dat het tweetal verliefd is op dezelfde vrouw (Chantal Janzen).

Kees sluit niet uit ooit nog eens samen te werken met zijn vriendin Carice van Houten. "Als er ooit een project voorbijkomt dat we beiden leuk vinden, is dat zeker mogelijk," zegt hij in het AD. Toch maakt hij het liefst nog een actiefilm. "Zoals in de geest van Die Hard met Bruce Willis. Ik heb enorm veel ambities. Maar er zijn geen concrete plannen. Ik heb geen glazen bol om in de toekomst te kijken."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen