Katy Perry verdedigt homohuwelijk

Katy Perry heeft donderdag het homohuwelijk verdedigd tegenover een conservatieve Australische politicus.

De 28-jarige zangeres werd geïnterviewd door de Australische radiozender 2dayFM toen oppositieleider Tony Abbott naar de zender belde.

Omdat zijn dochters zo'n fan zijn van haar, wilde hij weten wanneer ze weer in Australië kwam optreden. Katy wilde het echter liever hebben over het homohuwelijk.

'Kom op, dat is geen politieke vraag. Laten we praten over het homohuwelijk, liefde is gelijk', antwoordde de excentrieke zangeres. Toen de presentatrice tussendoor vertelde dat Abbot tegen het homohuwelijk is zei Perry, 'Ik hou van je als mens maar ik kan je mijn stem niet geven. Ik geloof gewoon niet in jouw beleid, dus dat is wat veel mensen zouden moeten doen.'

Het popidool vind dat mensen zich moeten uitspreken tegen de gedachtegang van de politicus.

Na de uitzending ging Abbott nog kort in op het gesprekje met de zangeres, en benadrukte dat hij bij zijn standpunt blijft. Ondanks dat zijn zus openlijk homoseksueel is:

'Ik ben het, met respect, over dit onderwerp oneens met een aantal mensen, onder wie mijn eigen zus. Zonder twijfel zullen we allemaal onze eigen mening blijven uiten. Ik ben niet iemand die drastische veranderingen wil gebaseerd op de mode van dat moment.'

Later zei Abbott tegen verslaggevers dat hij en de Amerikaanse zangeres "respectvol van mening verschillen", maar dat ze wel samen zouden lunchen als Perry Australië bezoekt, meldt persbureau AFP.