×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Katy Perry ten strijde tegen Donald Trump

Katy Perry ten strijde tegen Donald Trump
26.07.2017 -

Katy Perry neemt het op voor de transgenders die, als het aan de Amerikaanse president Donald Trump ligt, niet meer welkom zijn in het Amerikaanse leger. Op Twitter spreekt de zangeres zich uit tegen het nieuwe defensiebeleid.


"Iedereen die ons recht om in vrijheid te leven verdedigt, moet in vrijheid kunnen dienen! Er dienen op dit moment duizenden van hen." Perry sluit haar post af met de hashtag ProtectTransTroops.

Onder diezelfde hashtag spraken woensdag meerdere bekende Amerikanen zich uit tegen het bannen van transgenders uit het leger.

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner, zelf transgender,richt zich op Twitter direct tot Trump. "Er zijn 15.000 patriottistische transgender Amerikanen in het leger, die vechten voor ons allen. Wat is er gebeurd met je belofte om voor hen te vechten?"

Actrice en zangeres Demi Lovato steekt de transgendergemeenschap een hart onder de riem. "Ik wil jullie laten weten dat ik van jullie hou en dat jullie onvoorwaardelijk worden gesteund."

Lena Dunham

"Hey trans-tieners", post Lena Dunham, "deze man vertegenwoordigt niet de overweldigende liefde, steun en trots die op jullie wacht als jullie de grote wereld in stappen."

James Corden richt zich tot de dochter van de president. "Hey Ivanka, James hier. Ik hoop dat alles goed gaat. Snel vraagje, kun je… uhhh.. je vader even bellen voor een goed gesprek?" Onder het bericht plaatst hij een link naar een post op de Twitterpagina van Ivanka, waarin ze zich op 1 juni volmondig schaart achter de LGBTQ-gemeenschap die 'een enorme bijdrage levert aan onze maatschappij en economie'.