‘Katy Perry doet aan heiligschennis’

Een aantal moslims wil de videoclip van Katy Perry bij het nummer Dark Horse van YouTube laten verwijderen. Ze beschuldigen de zangeres van heiligschennis en hebben een petitie in het leven geroepen om daar een einde aan te maken.

In de clip maakt Perry, uitgedost als een machtige Egyptische koningin, met behulp van een bliksemstraal korte metten met een man die twee hangers om zijn nek draagt. Eén daarvan bevat de naam van Allah in het Arabisch. De man wordt gereduceerd tot zand, net als zijn sieraden. De ruim 39.000 mensen die de petitie inmiddels hebben ondertekend, zien dat als een grove belediging van de islam.

Het idee voor de petitie is afkomstig van ene Shazal Iqbai uit het Britse Bradford. Hij hoopt dat mensen van over de hele wereld, ongeacht hun religie of levensbeschouwing, het erover eens kunnen zijn dat de videoclip heiligschennis promoot en dat de naam van God op een irrelevante en onsmakelijke manier wordt gebruikt. "Dit soort daden wordt niet door de vingers gezien of getolereerd", schrijft hij.