×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Katja Schuurman stapt over naar RTL

7.05.2018 -

Katja Schuurman maakt de overstap van de publieke omroep KRO-NCRV naar RTL. Met ingang van 1 september aanstaande gaat ze aan de slag als presentatrice. Daarnaast zal ze te zien zijn in dramaserie's, kondigt RTL aan.


Ze heeft een meerjarig contract getekend en zal ook programma's ontwikkelen voor de tv-zenders en Videoland. 'Met Katja halen we een energieke en creatieve duizendpoot in huis', zegt CEO Sven Sauvé over de komst van Katja, die in de jaren negentig bij de zender begon als actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden: 'Katja heeft zich veelzijdig ontwikkeld en voelt zich als een vis in het water op zowel filmset, studiovloer en op locatie als achter de schermen'.

Katja Schuurman: 'De combinatie van acteren, presenteren, programma’s ontwikkelen en alle mogelijkheden die de verschillende RTL-kanalen mij bieden, is precies waar ik naar op zoek was. De afgelopen jaren heb ik bij KRO-NRCV mooie programma’s gemaakt. Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik verheug me erop om vanaf september bij RTL aan het werk te gaan'.

Katja presenteerde bij de publieke omroep onder meer het reisprogramma Van A naar B en Memories.