Katja mogelijk voor de rechter

Katja Römer-Schuurman wordt mogelijk strafrechtelijk vervolgd wegens 'bewijsbaar wangedrag in het verkeer'. Ze zou deze week in een uitzending van BNN's De Week Van Filemon geen gordel hebben gedragen en zou steeds op haar mobieltje hebben zitten kijken.

De Vereniging Verkeersslachtoffers diende een klacht in bij het Openbaar Ministerie (OM). "Wij vinden dat dergelijk gedrag andere weggebruikers in gevaar brengt en een rolmodel voor veel jonge meisjes zou niet zo mogen koketteren met haar gebrek aan normen en waarden."

Het OM heeft inmiddels laten weten dat er nu onderzocht wordt of Katja vervolgd kan worden op bewijsbaar wangedrag in het verkeer, meldt een landelijke ochtendkrant. Volgende week zal daar meer duidelijkheid over komen. Katja maakt zich ondertussen niet zo'n zorgen om de klacht. "Ik heb mijn gordel altijd onder mijn oksel omdat ik nogal klein ben én mensen hadden het over een rood knipperend lichtje in mijn auto: dat is omdat mijn raamwisservloeistof op was. Ik hoop dat het OM daar een goede zaak van kan maken!", reageerde ze in RTL Late Night.