Karin stelde show uit na ongeluk dochter

De nieuwe theatershow van Karin Bloemen, getiteld Witte Nar, zou eigenlijk vorig jaar al in première gaan. Maar door een privédrama moest de zangeres de voorstelling uitstellen. "Ik moest op een gegeven moment kiezen tussen mijn werk en mijn rol als moeder. En ik koos, zonder enige vorm van twijfel, absoluut voor het laatste", vertelt ze.

De 14-jarige dochter van Karin, Eliane, kreeg in mei 2012 een ongeluk. "In een uitgelaten stemming stormde ze van de zoldertrap af naar beneden. En toen ging het plotseling goed mis", aldus de diva. "Het loodzware luik waarmee het trapgat kan worden afgesloten, viel naar beneden en raakte haar keihard." Karin dacht eerst dat ze een hersenschudding had opgelopen, maar ze bleef hoofdpijn houden. Toen bleek dat Eliane een whiplash had. "Door die klap waren wervels scheef gaan staan, en had ze inwendige verwondingen aan haar oogkassen en neus.Eliane was volgens haar moeder veranderd van een 'levensgenietertje' in een patiënt. Werken kon Karin toen even niet meer. "Ik wilde er zijn voor m'n gezin." Intussen gaat het weer wat beter met Eliane. "Ik kan alleen maar hopen, bidden, smeken en zorgzaam zijn in de hoop dat ze de oude weer wordt. Maar het is en blijft onvoorspelbaar."

De 53-jarige Bloemen heeft geen seconde spijt van haar beslissing om haar dochter boven haar werk te stellen, vertelt ze in het AD. "Mocht ze onverhoopt weer een terugval krijgen, dan zal ik ook in de toekomst misschien een enkel optreden moeten afzeggen.Bloemen hield de reden voor haar uitgestelde voorstelling lang voor zich. "Ik vertel het nu toch, omdat het tragische incident refereert aan de thematische rode draad die door de nieuwe voorstelling loopt: geniet van het leven en alles wat je hebt, want het leven kan zo weg zijn."