×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kanye West doneert aan nabestaanden bewaker

Kanye West doneert aan nabestaanden bewaker
17.11.2018 -

Kanye West heeft 150.000 dollar gedoneerd aan de nabestaanden van een beveiligingsmedewerker die in Chicago is doodgeschoten door de politie. Dit meldt TMZ.


Het slachtoffer, Jemel Roberson, wist zondag in een buitenwijk van Chicago een gewapende dronken man in een bar te overmeesteren. Na een schietpartij, waarbij vier mensen gewond raakten, wist de bewaker de dader tegen de grond te werken en wachtte hij op de komst van de politie. De agenten openden bij aankomst meteen het vuur. Daarbij werd Roberson, die zelf ook een wapen droeg, geraakt. In het ziekenhuis stierf hij aan zijn verwondingen.

Kanye West is zo diep geraakt door het incident in de stad waar hij opgroeide dat hij heeft besloten de nabestaanden van de bewaker financieel tegemoet te komen. De rapper doneerde 150.000 dollar, omgerekend 131.400 euro, aan de familie, die een crowdfundingsactie was begonnen met als doel daarmee 10.000 dollar op te halen.