×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kansen voor Duncan stijgen

Kansen voor Duncan stijgen
15.05.2019 -

De nieuwe setting waarin Duncan Laurence zijn Arcade zingt op het songfestivalpodium is goed ontvangen bij de bookmakers. Na de eerste dress rehearsal op woensdag stijgt de topfavoriet verder in de peilingen van de bookmakers.


De Nederlandse artiest staat al weken op nummer 1, maar de kans dat hij zaterdagavond in Tel Aviv wint met zijn lied Arcade is woensdag gestegen naar 29 procent. Niet eerder stond Duncan zó hoog.

Sinds vrijdag is de Zweedse zanger John Lundvik de naaste belager van Duncan. Met zijn Too Late For Love staat hij nog tweede, met een winkans van 13 procent. De Australische Kate Miller-Heidke, die zich dinsdag al kwalificeerde voor de finale, stijgt met haar lied Zero Gravity naar de derde positie (8 procent winkans) en is Rusland voorbijgestreefd. IJsland staat ook nog in de top 5.

Woensdag is de helft van het aantal punten al verdeeld tijdens de zogenoemde juryrepetitie. Donderdag komen daar na de liveshow de punten van het Europese publiek bij. De stemmen van de tv-kijkers tellen voor 50 procent mee, de vakjury’s bepalen voor de andere 50 procent welke tien deelnemers een plek verdienen in de finale, die zaterdag op het programma staat. Volgens de bookmakers is de kans dat Duncan Laurence doorgaat naar de finale 93 procent, samen met Zweden en Rusland.