Justin Bieber weer op vrije voeten

Justin Bieber is weer op vrije voeten. Hij werd donderdag vrijgelaten uit het huis van bewaring van Miami waarin hij urenlang verbleef na zijn arrestatie voor rijden onder invloed en straatracen. Justin zwaaide naar zijn fans bij het verlaten van het cellencomplex. Hij werd op borgtocht vrijgelaten voor 2500 dollar, omgerekend bijna 2000 euro.

Bieber werd bij zijn vrijlating begeleid door bewakers en zijn eigen bodyguards. Hij klom op een SUV om vanaf het dak van het voertuig naar zijn fans te kunnen zwaaien.

De 19-jarige Canadese zanger had zich aanvankelijk flink verzet tegen zijn arrestatie. Vloekend en tierend liet hij zich arresteren. Volgens de politie had Justin alcohol, drugs en medicijnen gebruikt en was zijn rijbewijs verlopen. Zijn voorgeleiding via een videoverbinding was live op de Amerikaanse televisie. Te zien was hoe Bieber in rode gevangeniskleding de rechter aanhoorde en hoe zijn advocaat het woord namens hem voerde.

Moeder

TMZ meldt dat Justin de politie heeft verteld dat zijn moeder hem de medicijnen heeft verstrekt.

Een week geleden kwam de popster ook al in aanraking met de politie. Agenten doorzochten toen zijn huis in Los Angeles, nadat hij ervan was beschuldigd dat hij eieren naar het huis van zijn buurman had gegooid.