Jury TV-Beelden reageert op kritiek Gordon

"Gordon snapt niet hoe een vakjury werkt". Dat heeft Boris van der Ham, juryvoorzitter van de TV-Beelden-prijs gezegd tegen The Post Online. Hij reageert daarmee op de kritiek die Gordon eerder deze week uitte op de televisieprijs. De zanger is verbolgen over het feit dat hij en Gerard Joling niet genomineerd zijn met hun programma Effe Geen Cent Te Makken. Naar het RTL-programma keken meer dan twee miljoen kijkers.

"Als Gordon had opgelet, had hij geweten dat Effe Geen Cent Te Makken niet is genomineerd in de categorie reality, maar in de afdeling amusement. Daar is hij het niet geworden", laat Van der Ham weten, die bovendien toegeeft dat hij zelf fan is van het programma van Geer en Goor.

In de opmerking van Gordon dat de jury hem te ordinair zou vinden, kan Van der Ham zich niet vinden. "Dat is onzin. De vakjury bestaat uit mensen die werken bij publieke en commerciële tv-zenders en vakmensen van grote productiemaatschappijen. Toen deze prijzen nog door Beeld & Geluid werden uitgereikt zou je nog kunnen betogen dat het een feestje was van de publieken, maar nu niet meer. Kijk naar de jury. Daar zit echt iedereen in."

De TV-Beelden zijn de opvolgers van de opgeheven Beeld & Geluid Awards. In 14 categorieën zijn programma's genomineerd. In de categorie Beste Grote Showprogramma zijn All You Need Is Love, The Voice Of Holland en Ik Hou Van Holland genomineerd. Humberto Tan, Johnny de Mol, Linda de Mol, Martijn Krabbé en Matthijs van Nieuwkerk strijden om de titel Beste Presentator. De prijzen worden op maandag 3 maart uitgereikt in Amsterdam.