Juristen: Gordon moet betalen

De vete tussen Gordon en Connie Breukhoven kan de zanger wel eens geld gaan kosten. Connie zou mogelijk recht kunnen hebben op een schadevergoeding wegens privacyschending.

Tijdens het benefietgala voor het Ouderenfonds noemde Gordon tot tweemaal toe het telefoonnummer van Connie Breukhoven. ’Wilt u echt een eenzaam oudje helpen, bel dan 06-…..’ riep hij twee keer.
Connie liet weten Gordon voor de rechter te willen slepen. De vraag is natuurlijk of ze een zaak heeft. Volgens Matthieu Paapst van de Rijksuniversiteit Groningen zou dat best eens kunnen, zo valt te lezen op de website van HP De Tijd. ’Het ligt helemaal aan de omstandigheden. Het kan een inbreuk zijn op de wet bescherming persoonsgegevens.’ Paapst denkt niet dat er sprake is van een strafbaar feit. ’Wel van een onrechtmatige daad wegens privacyschending. De benadeelde kan op grond daarvan een schadevergoeding eisen. Ook privacy-advocaat Kirsten van der Zwan is de mening toegedaan dat het kan uitdraaien op een schadevergoeding.