Joran van der Sloot schuldig of niet?

Joran van der Sloot blijft zelfs na aanleiding van de spraakmakende uitzending van misdaadverslaggever Peter R. de Vries van afgelopen zondag volhouden dat hij onschuldig is in de zaak omtrent de verdwijning van Natalee Holloway.

Volgens advocaat Bert de Rooij beweert de verdachte dat het verhaal dathij in de auto heeft verteld, volledig is verzonnen. “Dat wat ik hebverklaard, is verifieerbaar onjuist”, aldus Van der Sloot tegen zijnadvocaat  

Schrijfster Zvezdana Vukojevic van het door Joran uitgegeven boek  ‘Dezaak Natalee Holloway’ zegt afgelopen maandag gechat te hebben met de“loslippige” twintiger op de website van het gratis blad DAG. “Misschien moet ik Nederland wel verlaten” en “ik denk niet meer dat ikhier naar school kan” “een hoop mensen zijn boos,”aldus Joran.

Op de vraag van Vukojevic waar hij momenteel verblijft geeft Van derSloot geen antwoord. Wel vertelt de lopende hasjpijp dat hijzondagavond de uitzending van Peter R. de Vries, waarin hij zelf de hoofdroltoebedeeld kreeg, heeft bekeken samen met zijn advocaat. Hierover zegt hij “Ik huilde niet.” “Het was precies hoe ik dacht. Jammer dat ze allesweg hebben geknipt wat Patrick zei.”

Na aanleiding van de uitzending begint Joran de ernst van de situatiebeetje bij beetje in te zien. In het chatgesprek vervolgt hij “Ik heber niet voor gekozen om dit met de buitenwereld te delen. Ik dachtgewoon een gesprek tussen mij en mijn dealer.”

De advocaat van de duivel, Bert van Rooij, schilderde Van der Sloot inhet programma Nova af als een “serieleugenaar” die gokverslaafd is. Dejonge knaap zou ook enorm opkijken tegen zijn nieuwe zogenaamde vriend,Patrick van der Eem, en daarom hebben zitten opscheppen tegen hem overde manier waarop Natalee Holloway is verdwenen.

Van der Eem beweert opzijn beurt zich niets te kunnen voorstellen bij deze opschepperij. Jorans voormalige ‘new best friend’, die zijn gespreken met de jongeknaap tijdens intieme ritjes in zijn Rover heeft opgenomen met eenverborgen camera, zegt zich gedurende deze onderonsjes met Van derSloot vaak hebben moeten inhouden om hem niet uit de auto te gooien. Inhet tv-programma Pauw & Witteman zei hij dat hij grote moeite hadmet de manier waarop Joran over het incident sprak. “Zo meedogenloos”,aldus Van der Eem.