Placeholder

Joop van den Ende is nerveus

Joop van den Ende is behoorlijk zenuwachtig voor de Broadway-galapremière van de boksmusical Rocky donderdagavond. Hij produceerde deze samen met Sylvester Stallone, die Rocky speelde in de gelijknamige film.

"Ik draai al heel wat jaren mee in de internationale theaterwereld, maar het gevoel steeds opnieuw 'examen' te moeten doen, went nooit", zegt de Stage Entertainment-baas in het AD.
Het idee voor de musical kwam van Stallone zelf. Van den Ende: "Hij had de theaterrechten van Rocky in handen, maar in de Verenigde Staten was er aanvankelijk weinig interesse voor een musicalversie." Rocky kwam voor het eerst in Duitsland op de planken. "Omdat de show in Hamburg een regelrechte hit is, durfde ik Broadway wel aan."

Of we in Nederland boksheld Rocky Balboa kunnen bekijken in het theater weet Van Den Ende nog niet. "Dat hangt erg af van het succes van de musical op Broadway. Slaagt de spektakelshow daar onverhoopt niet, dan is Holland geen optie omdat voor het Nederlandse publiek Amerikaanse kritieken nu eenmaal erg belangrijk zijn, zo weet ik inmiddels uit ervaring."