Joop en Janine van den Ende

Joop van den Ende heeft geen tijd voor de dood: nog veel te doen

Joop van den Ende denkt “zo min mogelijk” aan de dood. “Ik heb nog zoveel te doen. Ik heb nog zoveel plannen”, zegt de 80-jarige mediamagnaat in het tv-programma De Geknipte Gast.

“Het beste is gewoon om plannen te maken. Niet denken: lukt dat nog?” aldus Van den Ende. De televisie- en musicalmaker zegt wel “zijn best” te doen om gezond te blijven. “Oefenen, trainen, lopen, bewegen. Zo min mogelijk drinken. Ik doe wel mijn best om het vol te houden.”

Van den Ende wil nog tijd doorbrengen met zijn zoon in Los Angeles, die net vader is geworden. “En ik wil mijn dochter zien slagen in het leven”, zegt hij. “Mijn dochter heeft haar eigen mediabedrijf. Als ik zie hoe daar nieuwe geschiedenis geschreven wordt… Er is een nieuwe generatie die hun eigen dingen maken. Ik kijk daarnaar, niet met jaloezie, dat heb ik niet. Ik vind dat er nu veel nieuwe dingen gemaakt worden. Daar kan ik met heel veel plezier naar kijken.”

Meer drama

Op de vraag of er wellicht een musical over het leven van Van den Ende gemaakt kan worden, zegt hij: “Voor een musical moet er wat meer drama zijn. Er komt een dag dat ik er niet meer ben. Dan wens ik iedereen succes om het te doen.”