Joop Braakhekke overleden

Joop Braakhekke is vandaag overleden. De televisiekok leed aan alvleesklierkanker en is thuis in zijn woonplaats Amsterdam overleden.

Joop is vanmorgen alleen in het bijzijn van zijn echtgenoot Wim Nijkamp gestorven, zo meldt De Telegraaf. 

Joop werd afgelopen mei nog genezen verklaard van de slopende ziekte. Hij had een Whipple-operatie, waarbij een deel van de alvleesklier wordt verwijderd, ondergaan om de alvleesklierkanker uit zijn lichaam te krijgen. Helaas kreeg hij in september te horen dat de ziekte terug was en dat hij uitzaaiingen had naar de longen en de lever.

De kok onderging onlangs in Duitsland nog immuuntherapie. Toen hij thuiskwam liet hij weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging. Toen de kanker terugkwam werd hem door het ziekenhuis ook geadviseerd om een zware chemokuur te ondergaan. Hij was daarover in eerste instantie niet enthousiast, maar als er geen andere opties waren en de keuze was tussen de dood en chemo zou hij toch voor de chemokuren gaan.

Joop Braakhekke was een bekend televisiepersoonlijkheid. Naast kok van Le Garage en En Pluche was hij vanaf 1993 jaren lang te zien als presentator in het programma Kookgek. Door dat programma heeft hij naam gemaakt als televisiekok.