Jongbloed: al 1000 zaken opgelost in Vermist

Jaap Jongbloed begint het nieuwe tv-seizoen met een mijlpaal. De eerste uitzending van Vermist is meteen de vierhonderdste aflevering. ''In de afgelopen achttien jaar hebben we honderden vermisten teruggebracht naar huis en in totaal zeker duizend zaken opgelost'', meldde Jongbloed woensdag.

Het lot van verdwenen kinderen is voor de TROS-presentator hartverscheurend. ''Vermist kent tragisch genoeg niet louter successtory's. Sommige kinderen blijven voor altijd weg. Maar dankzij ons Please Peace Plan gaan we contact leggen tussen de naar het buitenland ontvoerde kinderen en achterblijvers”. Ontvoerde kinderen kunnen vanuit het buitenland met Please Peace Plan een bericht sturen naar hun achtergebleven ouders en dierbaren. Op deze manier kunnen ze laten weten waar ze zijn en hoe het met ze gaat.

Tijdens het nieuwe seizoen van Vermist probeert Jaap Jongbloed het slagingspercentage van 40 procent op te krikken. Naast actuele vermissingszaken komen langlopende vermissingen aan bod. Deze zomer heeft een coldcaseteam talloze oude dossiers afgestoft en opnieuw tegen het licht gehouden.