×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jon van Eerd bedenkt speciale award voor zijn man

Jon van Eerd bedenkt speciale award voor zijn man
6.11.2018 -

Acteur Jon van Eerd heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om zijn echtgenoot te eren. Ton Fiere, met wie Van Eerd al meer dan dertig jaar samen is, ontving op zijn zestigste verjaardag de eerste DOP. Het bronzen beeldje is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die op de achtergrond een enorme steun is voor een bekende ster.


Het koppel vormt samen de dagelijkse leiding van Het Pretpakhuis, een productiehuis voor theatervoorstellingen. 'De DOP is voor iemand die de dop op alles is', legt Van Eerd uit. 'Je sluit het af, je bent de bescherming, je bent de dop op de portemonnee. Iemand die een onmisbare steun op de achtergrond is, die altijd goede raad en adviezen heeft en die altijd mee denkt. Maar die te vaak wordt vergeten.'

Het is de bedoeling dat de DOP in de toekomst vaker wordt uitgereikt. Bij de eerste toekenning, die het afgelopen weekend plaatsvond, waren tal van BN'ers aanwezig, zoals André van Duin, Liz Snoijink en Arie Cupé.