Jon van Eerd 18 kilo lichter

Jon van Eerd was de afgelopen tijd bijzonder vaak in de sportschool te vinden. De 54-jarige musicalster vertelt dat hij zich topfit trainde voor zijn rol in Moeder, Ik Wil Bij De Revue.

Het publiek zal een veel jonger en strakker ogende Van Eerd op het podium zien. "De leeftijden zijn voor het musicalverhaal omlaaggehaald, ik ben dus een wat jeugdiger Jon geworden. Moet volgens mij ook kunnen, want ik ben de afgelopen maanden liefst 18 kilo afgevallen. Drie, vier keer in de week in de sportschool, gezond eten, genoeg slapen, ik zit op dit moment beter in mijn vel dan vele jaren het geval is geweest," vertelt hij in het AD.

Volgens Van Eerd wordt er fysiek veel van hem en zijn tegenspeelster Simone Kleinsma verwacht. "Deze voorstelling betekent met name voor ons 2,5 uur achter elkaar ertegenaan. Zingen, dansen, acteren, showtrap op en af, kortom alle disciplines komen bij elkaar en even de boel stillleggen, zoals bij tv-opnamen, is er niet bij. Als je hier aan begint, dan moet je lichamelijk helemaal fit zijn, anders kom je jezelf tegen. Nu kan ik het nog allemaal aan, dus pak je kans. Zo heb ik gedacht, hetzelfde geldt voor Simone. We zijn net twee ouwe circuspaarden, die de krachttoeren in de piste zo prachtig vinden dat ze er niet buiten kunnen."

Moeder, Ik Wil Bij De Revue vertelt het verhaal van broer en zus John en Riet Hogendoorn, die als beroemd duo op de planken staan in de jaren 50. Ondertussen droomt toneelknecht Bob, gespeeld door Terence van der Loo, ook van een kans bij de revue. De musical beleeft aanstaande zondag zijn première in het Utrechtse Beatrix Theater.