Joëlle Witschge houdt Waylon van de drugs af

Niemand hoeft zich af te vragen of Waylon, die eerder vertelde te zijn afgekickt van de drugs, moeite heeft zijn verslaving de baas te blijven. Want zijn grote liefde Joëlle Witschge is dé reden dat de zanger nooit meer naar die middelen hoeft te grijpen. Dat zegt althans de opa van het fotomodel, Rini Huis in 't Veld.

De dochter van oud Ajax-speler Richard Witschge en zanger Waylon vormen sinds dit voorjaar een setje en ze hebben het volgens de opa van Joëlle erg goed samen. "Ik geloof dat als je Waylon één goede reden zou moeten geven om niet in vroegere gewoonten te vervallen, dat het Joëlle is. Zij is voor hem natuurlijk de allerbeste motivatie om zo door te blijven gaan zoals hij dat nu doet! En daar heb ik alle vertrouwen in," vertelt hij in De Telegraaf.

Rini heeft zich nogal gestoord toen vorige week gesuggereerd werd dat Waylon terug in zijn verslaving zou zijn gevallen. "Daarvan is geen sprake. En ik zal je zelfs vertellen: als dat zo was, geloof ik niet dat het nog lang zou kunnen duren tussen die twee. Want daar houden we allemaal helemaal niet van binnen de familie. Laat die jongen lekker genieten van dat nieuwe leven en het succes dat hij met Ilse in Kopenhagen had, denk ik dan. En natuurlijk van de liefde die hij nu met Joëlle beleeft. Want het is dik aan tussen ze.”

Waylon is met open armen ontvangen in de familie van Richard Witschge, zegt Rini. Dat bleek eens te meer vorige week toen een grootscheepse zoektocht werd gestart naar de ontbrekende Common Linnet. Schoonvader Richard plaatste op Twitter diverse foto’s die aan moesten tonen dat hij Waylon ’gevonden’ had. Op eentje was een muzikant te zien, die achter een gordijn stond, een andere foto toonde de hoed van Waylon en wéér een ander plaatje liet de jas van Waylon die aan de kapstok hing, zien.